به نام خدا و با سلام به همه همراهان دوست داشتنيه من. من که نه! فن بيان ميخواستم ازتون خواهش کنم که اين ديگه نظرتون رو برام بنويسيد. نميشه که من ندونم شما چه احساسي داريد. آيا به دردتون ميخوره اين مطالب يا نميخوره. خب بگذريم
آموزش صداسازي
صداسازي اصطلاحي هست که در خوانندگي استفاده ميشه. ولي امروزه به گويندگي همه سرايت کرده. اصطلاح بدي نيست. اين معني رو ميرسونه که ما بايد صدامون رو بسازيم. اين موضوع جواب قطعي به همه کساني هست که فکر ميکنن صدا رو بايد مادر زادي داشت. اگه اينجوري بود اين همه تمرين براي ساختن صدا چي بود؟
تمرين شماره 1
تمرين اول اينه که همين الان بدنمون رو طبق طبقه بندي که من ميگم به 3 قسمت تقسيم ميکنيم
- سر
- سينه
- وسط سر و سينه
بر همين اساس 3 نوع صداي
- صداي سر head voice
- صداي سينه chest voice
- صداي مياني خواهيم داشت middle voice
صداي سر که بهش head voice گفته ميشه براي ساختن صداهاي نازک استفاده ميشه. بعدا با تمرين ميفهميم که چطوري اين اتفاق ميوفته. صداي سينه که بهش chest voice گفته ميشه براي توليد صداهاي بم استفاده ميشه. صداي مياني هم براي توليد صداهايي که نه خيلي نازک هستن و نه خيلي کلفت.
حتما از خودتون ميپرسيد يعني چي؟؟؟؟ مگه حنجره ما صدا توليد نميکنه؟ مگه براي توليد صداي کلفت و نازک نبايد تارهاي صوتيمون را به کار بندازيم؟ پاسخ هم آره هست و هم نه! اين موضوع اصلي صداسازيه. در واقع حنجره تنها عضوي نيست که تعيين ميکنه صداي ما چجوري باشه. براي اطلاعات بيشتر مقاله هاي دوست عزيزمون بهتون کمک ميکنه:
حتما بخوانيد: صداسازي در فن بيان
در واقع بدن ما مثل يک ساز عمل ميکنه. مثلا يه ساز مثل سه تار رو تصور کنيد. درسته که سيم ها صدا ميدن ولي اين صدا درون کاسه چوبي ساز ميپيچه و منعکس ميشه. در واقع اگه اون قسمت چوبي را برداريد ديگه صداي سه تار رو نميشنويد. کاسه ساز هم بخش مهمي از شخصيت صداي ساز رو ميسازه. بدن شما که حکم کاسه ساز شما رو داره بخش مهمي از صداي شما رو ميسازه چون قراره که صدا توش منعکس بشه. اين مقاله خارجکي هم اگه ميتونيد بخونيد بد نيست:
بد نيست بخوانيد: چگونه صداي خود را بسازيم به خارجکي
حالا متوجه شديد که چرا اسم اين موضع رو صدا سازي گذاشتن؟ البته من ميخوام يه اسم بهتر براش بزارم. ما نميخوايم صداي خودمون رو بسازيم بلکه ميخوايم صداي واقعي خودمون رو کشف بکنيم. کجا؟ در درون بدن خودمون. سرمون، صورتمون، سينمون و
پس با ما همراه باشين
يادتون نره همين الان نظرتون رو بنويسين
ممنون
رو ,صداي ,صدا ,ميشه ,ساز ,هم ,براي توليد ,استفاده ميشه ,هست که ,رو بسازيم ,تار رو